جدول تعیین دز لازم پرتودهی-FDA

جدول ماده غذایی، دز لازم، اهداف پرتودهی و تاریخ تصویب پرتودهی توسط FDA ( IFT,1998 )

محصول

دز (kGy )

هدف از پرتودهی

تاریخ تصویب (میلادی)

گندم، آرد گندم

۵/۰-۲/۰

دفع حشرات

۱۹۶۳

سیب­زمینی سفید

۱۵/۰-۰۵/۰

جلوگیری از جوانه زدن

۱۹۶۴

گوشت خوک

۵/۱-۳/۰

کنترل کرم تریشین

۱۹۸۵/۲۲/۰۷

آنزیم­ها (دی هیدراته)

حداکثر ۱۰

کنترل میکروبی

۱۹۸۶/۱۸/۰۴

میوه

حداکثر ۱

آفت­زدائی، تأخیر در رسیدن

۱۹۸۶/۱۸/۰۴

سبزیجات تازه

حداکثر ۱

آفت­زدائی

۱۹۸۶/۱۸/۰۴

گیاهان داروئی، ادویه جات

حداکثر ۳۰

کنترل میکروبی

۱۹۸۶/۱۸/۰۴

چاشنی­ها

حداکثر ۳۰

کنترل میکروبی

۱۹۸۶/۱۸/۰۴

ادویه جات حاصل از سبزیجات

حداکثر ۳۰

کنترل میکروبی

۱۹۸۶/۱۸/۰۴

گوش طیور (تازه یا یخ­زده)

حداکثر ۳

کنترل میکروبی

۰۵/۰۲/۱۹۹۰

گوشت (بسته­بندی شده یا یخ زده)

۴۴ و بالاتر

استریل کردن

۰۳/۰۸/۱۹۹۵

تغذیه حیوانات و غذای حیوانات خانگی

۲۵-۲

کنترل سالمونلا

۰۹/۲۸/۱۹۹۵

گوشت، خام و سرد

حداکثر ۵/۴

کنترل میکروبی

۱۲/۰۲/۱۹۹۷

گوشت، خام و یخ

حداکثر ۰/۷

کنترل میکروبی

۱۲/۰۲/۱۹۹۷

برای گوشت استفاده شده در برنامههای سازمان فضایی هوانوردی و فضایی آمریکا ( NASA )
یادآوری: در این جدول محدوده دز برای ادویه جات و چاشنی ها به دلیل استفاده مقدار بسیار کم آنها، در حد بالاتری نسبت به محصولات دیگر تعیین شده است.