پرتودهی آرد و گندم

گندم و آرد حاصل از آن مهمترین و استراتژیک­ترین نوع ماده غذایی در کشورمان محسوب می شود. مجری طرح گندم کشور اعلام کرده است که تولید ۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن گندم در برنامه ششم توسعه برای سال ۱۳۹۶ هدف­گذاری شده است. در همین راستا براساس گزارش مرکز پژوهش­های غلات کشور، تعداد ۳۲۳ كارخانه آردسازی در کشور نسبت به تولید آردهای استحصالی مصرفی با ميزان سبوس­گیری متنوع اقدام می‌نمایند. با توجه به اینکه گفته می­شود کشورمان با سرانه مصرف ۱۹۴ کيلوگرم در سال به عنوان هفتمين مصرف­کننده بزرگ گندم در سطح جهان شناخته شده و ظرفیت اسمی تولید آرد در سراسر کشور بالغ بر ۱۸٫۸ میلیون تن می‏باشد، پرتودهی این محصول برای ضدعفونی و از بین بردن حشرات و آفت­ها و همچنین باکتری پیشنهاد می­شود.

سازمان غذا و داروی ایالات متحده روش پرتودهی را برای از بین بردن حشرات و باکتری از گندم، آرد، چاشنی­های غذائی (ادویه جات) و میوه­جات و جهت کنترل جوانه زدن سیب زمینی و پیاز و بالاخره به تاخیر انداختن رسیده شدن میوه­ جات و سبزیجات تائید نموده است.

برای دریافت Pdf مطلب و کسب اطلاعات بیشتر، کلیک کنید